14.08-18.08 | Hvor har jeg vert i hele mitt liv

 

 

Vi går på skattejakt etter Stjørdalingens identitet. Dette blir jakten på Stjørdalingens indre sjel! 

 

Stjørdal er et sted i limbo. Med et sentrum som et yatzikast, spredt her, der og over alt. Et sentrum som har vært i skyggen av sterke, sjelfulle bygder der man har vært stolt over sin delte historie.

Så forandrer verden seg. Folk legger ned gården og flytter til sentrum. Boligprisene i Trondheim,           ( bare tretti minutter unna), tvinger mennesker fra storbyen til å flytte til rimelige Stjørdal. Flyktninger blir bosatt her, mennesker fra nesten 100 land bor plutselig midt blant oss. Et kulturhus dukker opp. Torgkvartalet bygges på. Det er snakk om en skyskraper. Hvem er vi Stjørdalinger? Hvor kommer vi fra og hvor skal vi?

Rett utenfor sentrum står en pumpestasjon. Siden åttitallet har man kunnet lese følgende mystiske utsagn. Hvem skrev det? Hva var meningen? Hvor har vi vert? Hvor skal vi?

 

Regi: Mari Moe Krysinska/Alessandra Felli
Dansekurator/musikalsk ansvarlig: Roula Lymniati
Manus: Krysinska/Felli/Lymniati/ ensemble
Skuespillere: Siri Schnell Juvik/Jon Vegard Hovdahl m.fl.
Scenografi: Meysam Abbas Hosseini/Gunnhild Uddu Ystad, Maria Heimsnes m.fl.
Dramaturg/regiassistent: Daria Osipova

30.09 | Bare en våt munn

 

Bare en våt munn

 

Bare en våt munn” er en dokumentarisk teaterforestilling der kompaniet Lindeberg/Nilsen undersøker den vestlige kulturens idéer om kvinnelighet. Materialet vårt er et tjuetalls dybdeintervjuer av kvinner i ulike aldre og med ulike bakgrunner, selvbiografiske tekster, kjønnssymbolikk og populærkulturelle klisjeer. Hvordan forholder vi oss til en kvinnelig identitet som forventes utspilt og opprettholdt av kvinner? Hva finnes bak vår egen iscenesettelse? I gråsonene? I leken mellom underkastelse og dominans, i spennet mellom begjær, utslettelse og grenseløs kjærlighet? 

Virgina Woolf skriver at hun drepte engelen i huset: ”Jeg gjorde alt jeg kunne for å drepe henne. Min unnskyldning om jeg hadde blitt stilt for retten. Jeg handlet i selvforsvar. Hva er tilbake? Noe enkelt og dagligdags. Den unge kvinne kunne simpelthen være seg selv. Men hva er ”seg selv”? Jeg mener, hva er en kvinne? Jeg forsikrer dere, jeg vet ikke. Jeg tror ikke dere vet det heller.” 
 
KJØP BILLETT HER : https://www.kimenkulturhus.no/program/teater-bare-en-vaat-munn/
 
Manus og på scenen: Madeleine B. Nilsen, Katja Brita Lindeberg
Dramaturg: Guro Hustad Stugu
Kostymer og scenografi: Sylvia Deneis
Koreografi: Oss Niskala
Komponist: Martin Mulholland
Lysdesign: Eirik Brenne Torsethaugen
Markedsføring/dokumentarfilmskaper: Kristin Nordsæther
Co-produsenter: Lokstallen, Teaterhuset Avant Garden og DansiT
Støttet av: Norsk kulturråd, Fond for lyd og bilde, Fritt ord, Trøndelag fylke, spenn.no, Fond for frilansere og Dramatikkens hus
 
Følg prosjektet på Facebook: https://www.facebook.com/bareenvatmunn/
 

19.10 | BRUNE med Teater Joker

Om dagen er Rune Rune, en gutt som akkurat har mistet bestefaren sin, men om natten er han Brune – superhelten som ikke er redd for noen ting. Han lister seg ut og maler syklene til guttene som rev plankehytta. Etter hvert får han hjelp av vennene Atle og Åse.Men ikke nok med det; plutselig treffer han bestefar, som er død…

 

BRUNE er en forestilling om vennskap, mot og å ta igjen. Den handler også om savn og om hvordan alt kan gå galt når superheltkreftene ikke strekker til.

 

 

Vinner av HEDDAPRISEN 2017 for beste barneforestilling!

 

Mer info kommer!

Reklamehuset Stjørdal | arego cms