19.10 | BRUNE med Teater Joker

Om dagen er Rune Rune, en gutt som akkurat har mistet bestefaren sin, men om natten er han Brune – superhelten som ikke er redd for noen ting. Han lister seg ut og maler syklene til guttene som rev plankehytta. Etter hvert får han hjelp av vennene Atle og Åse.Men ikke nok med det; plutselig treffer han bestefar, som er død…

 

VARIGHET: 18-19

PRIS: 100,-/150,-

 

BRUNE er en forestilling om vennskap, mot og å ta igjen. Den handler også om savn og om hvordan alt kan gå galt når superheltkreftene ikke strekker til.

 

Kjøp billetter her: https://www.kimenkulturhus.no/program/barneteater-brune/

 

«Teater Joker har lykkes med å skape tidsriktig og urovekkende scenekunst. Barnas scenekunst horisont trenger å utvides. Det er nettopp det Brune gjør.»

Idalou Larsen, Periskop

«Barneteater som tør å være alvorlig, og som stoler på at barna kan gjøre det samme. Svært vellykket oppsetning»

Lillian Bikset, Dagbladet

Teater Joker har laget en teaterforestilling om det å kjenne seg utenfor og det å ta igjen. Dette er historien om en liten gutt som takket være mye fantasi og mot klarer å ta et aktivt oppgjør med sine motstandere. Runes oppgjør skjer på samme tid som han opplever sorg og savn etter sin bestefar. Det er som om fantasien hjelper Rune til å bearbeide både sorg og virkelighetens begrensninger.

Historien om Rune er en herlig blanding av realisme og eventyr, lek og stort alvor, med temaer som sorg, mobbing, vennskap og hevn. Noe av Teater Jokers scenespråk, med bruk av seriemime, speiler det fellesskapet Rune opplever i møte med sine venner; et vennskap som hjelper dem alle i kampen for rettferdighet. Seriemime er et fysisk scenespråk hvor skuespillerne skaper alt med armer, ben, hode, hjerte og stemmer. Formen i seg selv er poetisk, og skaper assosiasjoner og bilder som er drømmeaktige.

Dette er en forestilling hvor fantasi og virkelighet er flettet sammen på en naiv og raffinert måte.

Forestillingen har spesialkomponert musikk av Raymond Enoksen og Geirmund Simonsen, som har skrevet musikk for Teater Joker i alle produksjoner de siste 10 årene.

 

Vinner av HEDDAPRISEN 2017 for beste barneforestilling!

 

 

27.-28.oktober | Fotoutstilling og cafe i Lokstallen

Stjørdal fotoklubb inviterer til fotoutstilling i Lokstallen lørdag 27.okt - søndag 28.oktober 2018. 22 lokale utstillere viser bredden blant fotoklubbens medlemmer. Det blir fotoprat, salg av bilder, mulighet for å vinne et bilde samt cafe! 

Utstillere:
Ann Kristin Andersson
Arne Gunnar Heggeseth
Egil Aadne Alstad
Gertrude Mulders
Grethe Lindseth
Gunhild Nubdal
Gunn Ertsgaard
Heidi Westum 
Heidrun Kjøren Bugten
Jørn Rokseth
Laffen Jensen
Lilly Stokke
Maj-Britt Juul
Nico Oettel
Nina Rønning
Patrick Johansen
Ragnhild Tømmeråsmo
Rune Brandsegg
Solfrid Græsli
Steffen Dybvadskog
Thor Thorsen
Trygve Thorsen

Ta turen innom oss i løpet av helgen for å se bilder, bli kjent med oss og høre mer om hva fotoklubben driver med! Velkommen! 

Utstillingen åpnes av kultursjef Jarle Førde kl 12 lørdag. 
Gratis inngang

26.10 | Undercover Refugee (DKS)

Forestilling for Ole Vig VGS og Aglo VGS

 

Teaterforestillingen Undercover Refugee er basert på Karen Houges reise da hun fulgte syriske flyktninger i 2015 fra stranden på Lesvos og oppover Europa. Duo-forestillingen med Karen Houge og David Tann er tospråklig, både norsk og engelsk.

Åsne Seierstad er det største forbildet til «Karen». Hun har søkt en rekke ganger som utenriksreporter hos NRK og TV2, men får beskjed om at hun ikke har nok erfaring. Karen bestemmer seg for å dra til Lesvos, for å følge syriske flyktninger oppover Europa. På stranden på Lesvos er det flere titalls frivillige fra Norge med selfiesticks og journalister fra Independent og New York Times som står klare for å dokumentere redningen. Men flyktningene ser ikke ut som flyktninger. De likner på Selena Gomez og gutta i Karpe Diem.

Publikum følger Karens reise oppover Europa og blir presentert for kunstneren Tammam som har sittet fengslet to ganger i Syria og historieprofessoren Hadiana, som er gravid i åttende måned, og som jobbet på universitetet i Damaskus før krigen brøt ut. Karen får følge dem oppover Europa, med en betingelse: Ikke vær i veien. Ved første grense, Makedonia, blir Karen tatt av politiet og sendt til retten for å krysse grensen ulovlig. Dette er første steg oppover turen mot Europa.

Det er lett å føle distanse og avmakt overfor flyktningkrisen. Ved hjelp av humor ønsker Karen og David å minske avstanden og gi ny kunnskap, uten å være belærende. Undercover Refugee viser andre sider av flyktningsruten, grensepolitiet, frivillige, mafia og flyktningene, enn hva som ofte er fortalt i media. Forestillingen blander satire, skyggeteater, dokumentarteater og klovning. Etter forestillingen vises det bilder fra den virkelige turen, og det legges opp til dialog mellom skuespillerne og publikum. Forestillingen er lagd sammen med Nils Petter Mørland og John Wright(Forfatter av boken ”Why is that so funny?”).

 

 

Undercover Theatre Company er en norsk/engelsk teatergruppe, trent av den franske klovnemesteren Philippe Gaulier i Paris. Siden 2016 har de spilt for fulle hus i Edinburgh, Paris, Amsterdam, Adelaide, Trondheim, London og Oslo. Karen har bakgrunn som improvisatør i gruppen Lausungene, mens David var tidligere med i Forth Monkey Theatre Company i London. Med seg har de teknikker og skuespiller, William Townsend, fra London.

Reklamehuset Stjørdal | arego cms