30.09 | Bare en våt munn

 

Bare en våt munn

 

Bare en våt munn” er en dokumentarisk teaterforestilling der kompaniet Lindeberg/Nilsen undersøker den vestlige kulturens idéer om kvinnelighet. Materialet vårt er et tjuetalls dybdeintervjuer av kvinner i ulike aldre og med ulike bakgrunner, selvbiografiske tekster, kjønnssymbolikk og populærkulturelle klisjeer. Hvordan forholder vi oss til en kvinnelig identitet som forventes utspilt og opprettholdt av kvinner? Hva finnes bak vår egen iscenesettelse? I gråsonene? I leken mellom underkastelse og dominans, i spennet mellom begjær, utslettelse og grenseløs kjærlighet? 

Virgina Woolf skriver at hun drepte engelen i huset: ”Jeg gjorde alt jeg kunne for å drepe henne. Min unnskyldning om jeg hadde blitt stilt for retten. Jeg handlet i selvforsvar. Hva er tilbake? Noe enkelt og dagligdags. Den unge kvinne kunne simpelthen være seg selv. Men hva er ”seg selv”? Jeg mener, hva er en kvinne? Jeg forsikrer dere, jeg vet ikke. Jeg tror ikke dere vet det heller.” 
 
KJØP BILLETT HER : https://www.kimenkulturhus.no/program/teater-bare-en-vaat-munn/
 
Manus og på scenen: Madeleine B. Nilsen, Katja Brita Lindeberg
Dramaturg: Guro Hustad Stugu
Kostymer og scenografi: Sylvia Deneis
Koreografi: Oss Niskala
Komponist: Martin Mulholland
Lysdesign: Eirik Brenne Torsethaugen
Markedsføring/dokumentarfilmskaper: Kristin Nordsæther
Co-produsenter: Lokstallen, Teaterhuset Avant Garden og DansiT
Støttet av: Norsk kulturråd, Fond for lyd og bilde, Fritt ord, Trøndelag fylke, spenn.no, Fond for frilansere og Dramatikkens hus
 
Følg prosjektet på Facebook: https://www.facebook.com/bareenvatmunn/
 

Reklamehuset Stjørdal | arego cms