22.-26. Januar | Gjesteopphold Talisman Teater

Talisman Teater er en gruppe som består av unge, nyutdannede skuespillere fra NORD Universitet.

De skal jobbe frem en forestilling, og inviterer i den forbindelse skoleklasser i Stjørdal til workshops!

I samarbeid med DKS Stjørdal

04.11 | Drømmekappen (Fabularium produksjoner)

Bli med inn i et fabelfaktisk univers der alt kan skje!

 

Prinsesse Månemaia får ikke sove! Hennes mor, Dronning Natt fortviler og bestemmer seg til slutt for å reise ut i verden og fange drømmer i kappen sin. Dette skal hjelpe prinsessen med å sove trygt og godt om natten igjen. Hvilke drømmer finner hun i natten? Og vil virkelig dette hjelpe på prinsessens nattesøvn og mareritt? Bli med inn i et drømmende univers, et musikalsk eventyr og fortellerteater der alt kan skje!

 

Kjøp billett til forestilling klokken 13.00 her: http://kimenkulturhus.no/program/droemmekappen/

Kjøp billett til forestilling klokken 15.00 her : http://kimenkulturhus.no/program/droemmekappen/

 

  • Idé/konsept/manus:  Lene Helland Rønningen og Lisa Birkenes Thun.
  • Produsert av:  Fabularium Produksjoner
  • Regi:  Lene Helland Rønningen
  • Komponist:  Bergmund Waal Skaslien
  • Medvirkende:  Lisa Birkenes Thun
  • Målgruppe :  Fra 3 år
  • Varighet:  ca. 30 minutter

30.09 | Garage (Cirka Teater/Turneteateret i Trøndelag)

Garage tar utgangspunkt i et omreisende verksted. Et verksted som reparerer det meste, men på en helt egen og uortodoks måte. Ting blir ikke nødvendigvis satt tilbake til sin opprinnelige stand, heller tvert imot. Alt som repareres og skapes går inn i en større konstruksjon som står i verkstedet. 

 

 

I et felles prosjekt bygger og justerer to mekanikere på denne konstruksjonen, som blir mer kompleks og avansert gjennom forestillingen. Konstruksjonen har tilsynelatende ingen funksjon, utover at den ved flere anledninger blir forsøkt startet, med til dels katastrofale konsekvenser. I siste del av forestillingen, når alt drivstoff og strøm er brukt opp, bygger de en vindmølle for å gi maskinen den energien den trenger. Dette resulterer i et fantastisk fyrverkeri som sender lys, musikk, røyk, farger, stråler, gnist og glede i alle retninger og dimensjoner. En maskin i en organisk, mekanisk og fantastisk symbiose. 

 

 

Verken publikum eller de på scenen vet eller forstår underveis i forestillingen hvor installasjonen er på vei. Det er selve det å skape som er det overordnede. De leter ikke etter svar, men søker etter prosessen å skape.

 

Kjøp billetter her : http://kimenkulturhus.no/program/?t=garage-nord-trondelag-teater&s=zo8t6k

 

 

 

Idé og konsept: Cirka Teater

Regi: Espen Dekko

Scenografi: Gilles Berger

Kostymedesign: Jenny Hilmo Teig

Musikk: Martin Smidt

Med: Paal Viken Brekke og Gilles Berger

Produsent: Cirka Teater v/Monika Stendahl Rokne og Nord-Trøndelag Teater  

18.11 | Hanna & Heinz (NIE)

Norske Hanna giftet seg med en tysk soldat under krigen. Etter krigen ble hun sendt ut av landet og fratatt sitt statsborgerskap. Hun ender opp i Øst-Tyskland, og når jernteppet faller svinner håpet om å vende tilbake til hjemlandet. Hanna kjemper i 58 år, for sin rett.

Dette er en fortelling om overlevelse, kjærlighet, tap av identitet og håp. Om hvordan menneskets identitet påvirkes når man ikke kan besøke det geografiske område denne identiteten er knyttet til. Det er også en forestilling om det å kjempe for rettferdighet, og om hvor mye det er verdt å tåle for den ene og store kjærligheten.

Det finnes ingen land i Europa som straffet sine krigsbruder så hardt som Norge. Historien om Hanna og Heinz, er historien om en kvinne som aldri ga opp fordi hun var født i Norge, og derfor mente hun hadde rett til å komme hjem. Det tok nesten 60 år.

Med utgangspunkt i denne sanne historien har NIE skapt en forestilling fylt av musikk, humor og livskraft.

Alder: 13+
Regi: Kjell Moberg

New International Encounter (NIE) består av teaterarbeidere fra ulike europeiske land og kunstneriske tradisjoner. De forskjellige språkene brukes aktivt for å få fram motsetninger, misforståelser og forvirring i forestillingene. NIE bruker musikk, lys, lyder, klovning, tragedie, dukker og sang for å skape et levende teater.

Arrangementet er i samarbeid med Propellen Teater, NTNU og Trondheim dokumentarfestival. 
Gjestespillet er støttet av Norsk Kulturråd

 

TID: 18.00

PRIS: 200,-/150,- (billetter legges ut på Kimen Kulturhus sine websider)

VARIGHET: 45 minutter

31.03 | Håkki (DKS)

Det handler om å vokse opp på bygda og ikke tro man er god nok. Håkki vil snu på dette gjennom humor, alvor, mote, Volvo og grevlingjakt.

 

"Det finnes mange forskjellige former for kreativitet, men ikke så mange arbeidsplasser på bygda. Men en kombinasjon av dette da? Trimme en Volvo, flå en rev, designe en t-skjorte. Jeg begynte å kikke på min identitet som Nordlending. Det handler egentlig bare om ulike former for kunnskaper avhengig av hvor man kommer fra. Jeg har aldri forstått hvorfor det er tøffere å komme fra Oslo enn det er å komme fra f.eks. Grogn. Dette ble starten til HÅKKI"

Tomas Eriksson er kunstner med bakgrunn fra kunstakademiet i Trondheim og er primusmotor bak HÅKKI-kjeden sammen med Mats Stenslet og Bjørn Kowalski. For noen år siden jobbet han med å samle inn "skrönor, bullshit och sanna historier" i et prosjekt kalt "Berättarboden". The Power of Glesbygd er et av resultatene.

Med The Power of Glesbygd (Bygdas kraft) gir Tomas Eriksson oss flere usensurerte historier og tanker fra bygde-Sverige. Historiene serveres i form av god gammeldags muntlig formidling, en slags bygde-stand up, krydret med litt film og lyd.

Vi oppdager at vi lett identifiserer oss med historiene. Det spiller ikke stor rolle om en er fra Stavanger, Hjelmeland eller Nesflaten. Det er en råner i de fleste av oss.

 

Forestillingen er via DKS Nord-Trøndelag

29.11 | Konsert med Bengalo

Bengalo i konsert med unge verdensmusikere fra Palestina, Balkan og Norge.

 

Opplev en heftig konsert med musikk fra Balkan/Midtøsten og Norge

 

For hele familien!

I disse tider, hvor Trøndelag og hele Norge preges av
Romaniproblematikken og utfordringer rundt integrering av innvandrere, ønsker vi i Bengalo gjennom musikken å formidle historier til enkeltpersoner som representanter for disse utsatte gruppene....
Musikken de spiller har en lang tradisjon, og er noe av det mest verdifulle de har i forhold til sin identitet.
Likevel har vi i et fellesskap, gjennom en flerårig prosess klart å flette inn deres og vår musikk i et felles musikalsk utrykk som kjennetegnes av et distinkt særpreg og et høyt musikalsk nivå.
Dette utrykket gjenspeiler samfunnet for øvrig: mangfold, multietnisitet og et globalt syn på verden.
Det er dette vi ønsker å formidle under våre konserter i Nord-Trøndelag og andre steder i Norge.
Det Nordtrønderske publikum vil derfor få en sjelden musikalsk opplevelse som best kan beskrives med ordet, ”grenseløs”.

Pris: 200,- (ordinær), 100,- (student/barn)

Billetter selges gjennom Stjørdal kino (www.stjordalkino.no)
Passer for hele familien :-D

Kaffesalg (kontant)

 

 

Tidspunkt: 18.00

 

https://www.facebook.com/events/689602704384167/?fref=ts

18.11 | Man er jo bare et menneske

Coopertest presenterer forestillingen "Man er jo bare et menneske"

 

Tidspunkt: 19.00

 

Hva er ondskap? Hvordan kan vi snakke om ondskap? Hvor starter den og hvordan begrense den? Svaret ble: "Man er jo bare et menneske".

Selve begrepet ondskap er diffust, og bruken er så varierende at vi kanskje hadde klart oss bedre uten. Samtidig synes begrepet nødvendig for å dekke noen av de mest ekstreme erfaringene våre. I etterkant av terrorhandlingene 22. juli 2011 var det ”ondskap” som ble brukt.

I prosjektet har vi vært særlig opptatt av muligheter for onde handlinger som finnes i alle mennesker. Sjokkerende nok: i gitte situasjoner kan alle gjøre grusomme ting. Denne grunntanken har motivert oss til å nærme oss ondskapen. For kanskje er det når vi holder ondskapen på avstand, og plasserer den er et annet sted, hos noen andre, at den blir farlig. Kanskje det lureste er å invitere ondskapen inn på middag? Det underlige er, at så snart vi forsøker å nærme oss den, er det som om vi igjen har skjøvet den unna, som noe utenfor, noe som ikke er oss. Det er en vanskelig øvelse.

Tidlig stod det klart for oss at ungdom skulle være medskapende utøvere i forestillingen.  Vi ville undersøke hvor nær vi kunne komme ondskapen når det er unge mennesker med unge tanker, stemmer og kropper som forholder seg til den gjennom fysiske, tekstlige og visuelle uttrykk. Utøverne Rakel (15), Ina (17), Ingvild (18), Martin (17) og Robin (18), har i høst sammen med profesjonelle kunstnere utforsket hvordan å bygge en forestilling om ondskap.  Det har vært en svært berikende, inspirerende og sterk prosess.

 

 

Konsept, koreografi og regi: Coopertest kompaniet ved Maja Roel og Guro Anna Wyller Odden
Aktører: Rakel Øfsti Nesje (15), Robin Strøm Nilsen (18), Ina Trøan Berg (16), Ingvild Tohon Skjønsfjell Lakou (18) og Martin Severin Fossum Wangberg (17).
Tekst og medregi: Mattis Herman Nyquist
Lys: Ingeborg Staxrud Olerud
Scenografi: Mari Hesjedal
Kostyme: Ingunn Sønsteby og Anne Kari Spjelkavik
Musikk: Øystein Wyller Odden og Jørn Tore Egseth
Foto: Monica Strømdahl
Produsent: Landing

29.04 | Husene på Bronselurbergene

Forestilling for barnehager i Stjørdal

02.09 | Baby Body (Inclusive Dance Company)

Tid: 14.00

PRIS: 200,-/150,-

 

 

Baby Body er en dans- og musikkforestilling for de aller yngste, 0-3 år.
Danser Live og musiker Luis kommer reisende inn i barnehagen eller et
scenerom. De pakker opp sin dansematte, sine instrumenter og noen sterke
farger, og så er forestillingen i gang.

For de aller yngste er kroppen et eventyr i seg. Den er utgangspunkt for å forstå, fantasere og leke. Kroppen er en situasjon der stemninger som glede, tristhet, nysgjerrighet og redsel hele tiden dukker opp.

I Baby Body leker Live og Luis med kroppens muligheter til å skape bevegelse, assosiasjoner og stemninger ved hjelp av lyder og musikk. Lyd, bevegelse, noen farger og materialer tar med publikum inn i kroppen, ut i fantasifulle assosiasjoner, og tilbake til den umiddelbare, hverdagslige kroppen igjen.

 

Idé, kreativ-koreografisk ledelse og produksjon: Tone Pernille Østern
Dramaturgi: Lise Hovik
Dans og koreografi: Live Strugstad
Musikk og komposisjon: Luis Della Mea
Materialer: Prosjektteamet
Foto: Daniel Almli

 

14.08 | Og alt skal bli borte

Og alt skal bli borte: URPREMIERE!!

 

Stykket starter klokken 18.00

 

Passer for barn fra 7 år og oppover.

 

 

15.08| Over stokk og stein

Konstellasjonen viser stykket "Over stokk og Stein"

 

 kl 11.00 og 13.00  


OBS: Eneste dag!

 

Stykket passer best  for barn 3-6 år

11.-14.08 | Minifestivalen

Under Stjørdalsdagene vil det bli holdt en "Minifestival" for barn i Lokstallen og i Storvika. På plakaten står det teaterkurs for barn og flere visninger av Konstellasjonens forestilling "Ut av det blå" og en ny runde med "Mustasjemysteriet" i Storvika.

 

 

05.10| Olav Engelbrektssons Skattekiste

Operaperler på Lokstallen!

 

Sanger og eventyr trekkes opp av skattekista.

Konserten er en reise i Olav Engelbrektssons liv og hans meritter.

Musikere: Eva Holm Foosnæs, Nina Sætherhaug, Lars Eggen.

 

Produksjonen er i regi av Den Kulturelle Skolesekken og Seniorforum.

 

bill.pris, medl. seniorforum: kr. 70,-

             ordinær                : kr. 100,-

11.10| Appelsiner og sitroner

Appelsiner og Sitroner er en poetisk, morsom og undrende forestilling.

Det er et møte mellom en danser, en klovn og en musiker, og er inspirert av et knippe barnedikt av den spanske dikteren Frederic Garcia Lorca.

 

Tid: 11.00 og 14.00 (reservert for barnehager)

 

 

24.10| Kulturworkshop i Lokstallen

Hver mandag blir det fra høsten arrangert kurs i drama og dans av Teaterkompaniet Pilot. Dette er et samarbeid mellom Stjørdal Kommune og Teaterkompaniet Pilot. Kurset er spesielt rettet mot folk som nettopp har flyttet til Stjørdal.

Målet er å skape et bedre kulturtilbud i Stjørdal Kommune, også for mennesker fra andre kulturer som nå har flyttet til Norge.

 

Dette prosjektet er støttet av Nord-Trøndelag Fylkeskommune.

 

www.teaterkompanietpilot.blogspot.com

24.11 | Fuglen i meg

 Konstellasjonen ønsker deg velkommen til teaterforestillingen "Fuglen i meg"

Til den det måtte angå!

Det sies at den som tror på drømmer, er redd for sin egen skygge. hva legger vi i det? Er det kraften av vår egen underbevissthet vi frykter? Er drømmene vi bærer med oss små spøkelser av vårt innerste indre? kan drømmer kontrollere oss? og kan vi lære oss å kontrollere drømmen, bre ut vingene å fly?
...
Konstellasjonens ”Fuglen i meg” er en sanselig og visuell forestilling som handler om å være ung, om følelsen av ensomhet, om å bli kjent med sannheten om seg selv og litt om redselen for sin egen skygge.

Hvor langt inn i oss selv er vi villige til å gå?

”La mørket dekke meg og lyset omkring meg bli til natt”, så er ikke mørket mørkt for deg, og natten er lys som dagen, ja, mørket er som lyset.

Billettpris: kr. 120

Du kan bestille billetter NÅ : konstellasjonen@gmail.com, ledige biletter fås kjøpt i døra.

14.08 | Minifestivalen

Velkommen til MINIFESTIVALEN 2012!


Etter stor suksess i Stjørdal i fjor med festival for barn, blir det i år en helt ny versjon av festivalen. I år kommer hele festivalen til å bli holdt på Lokstallen!


Det blir forestillinger for barn av teaterkompaniene Leikhus og Konstellasjonen. Teaterkurs for barn ble veldig populært i fjor, og det blir også anledning til å være med på dette i år også!

30.03 | Fire begravelser og ett bryllup (Riksteatret)

Fire begravelser og ett bryllup har ingenting med Hugh Grant å gjøre. Dette er fortellingen om livet til Morten Joachim, fremført av Morten Joachim selv. Det er en sterk, rørende og overraskende morsom fortelling om å vokse med narkomane foreldre og med en narkoman bror. Morten Joachim er i dag dramatiker og teaterregissør.
«En sterk og modig fortelling om trangen til å bli sett og elsket» Dagbladet

Morten Joachim ble født med heroinabstinenser. Han vokste opp hos en bestemor som sårt forsøkte å være en bedre mor for sitt barnebarn enn hun hadde klart å være for sin narkomane datter. Fire begravelser og ett bryllup er en fortelling om menneskene Morten Joachim mistet – og om det mennesket han selv ble – om innsikten og håpet han fant på veien. 

Etter å ha sett forestillingen skrev lærer Marianne Furumo på bloggen Den Daglige Dont:
-Pleier du ikke å gå i teater, sier du? Gjør det! 
-Har du sett alt, sier du? Ikke dette! -Se det!
-Har du bedre ting å drive med om kveldene, sier du? -Neppe. Gjør det! Bare gjør det.

«En hyllest til forsoningen (…) Det er sterke saker, og det kan være lurt å ha papirlommetørklær på lur.» Varden 

«Nådeløst ærlig og usentimentalt (…) Leverer galgenhumor på skyhøyt nivå så publikum hyler av latter.» TA

 

https://www.facebook.com/firebegravelser/?fref=ts

18.08- 21.08 | Iscenesettelser i papp og papir

Vi gjentar suksessen!

 

Gunnhild Uddu Ystad kommer tilbake på Lokstallen og holder en workshop i miniscenografi (visuell kunst).

 

Tider:

 

18. august (fredag) 09.00 og 12.00 (for skoleklasser )

20.august (søndag) 13.00-16.00 (åpen for påmelding)

21. august (mandag) 09.00 og 12.00 (for skoleklasser )

 

 

Workshopen er for alle nivåer, og passer for alle aldersgrupper fra skolealder og opp.

 

Meld deg på søndagens workshop og skap noe riktig kult!

 

mari.moe.krysinska@stjordal.kommune.no

 

 

11.-12.11| MinusManus; Kurs i improteater med Frilynt (ungdom)

Frilynt og Stjørdal drama arrangerer dramakurs med teaterorganisasjonen Frilynt!

 

Over 1000 ungdommer har deltatt med på MinusManus siden oppstarten og improteater er blitt mer populært enn noensinne! 
Her lærer du å finne din indre galskap og skape magiske øyeblikk på scenen! SLIPP DEG LØS OG BLI MED PÅ EN HELG DU ALDRI VIL GLEMME!

 

Når du deltar på ett MinusManus helgekurs vil du få muligheten til å konkurrere mot andre deltakere i et uttak til MinusManus- sentralmønstring. Mønstringen skjer på Splæshcamp 2018 hvor du får oppleve en uke med improteaterkurs, finale i MinusManus og masse kule eventer. Splæshcamp er den råeste sommercampen for ungdom med 400 ungdommer som deltar på 16 workshops i blant annet Teatersport™, Teatersminke, Stagefight, Musikal, Hip-hop, Revy og MYE MER! Du får også være med på alt som skjer av events og forestillinger!

 

NB! Førstemann til mølla! KLIKK HER for påmeldingsskjema! Frist for påmelding er lørdag 28. oktober!

 

 

https://www.minusmanus.no/#front-page-3

Reklamehuset Stjørdal | arego cms