14.08-18.08 | Hvor har jeg vert i hele mitt liv

 

 

Vi går på skattejakt etter Stjørdalingens identitet. Dette blir jakten på Stjørdalingens indre sjel! 

 

Stjørdal er et sted i limbo. Med et sentrum som et yatzikast, spredt her, der og over alt. Et sentrum som har vært i skyggen av sterke, sjelfulle bygder der man har vært stolt over sin delte historie.

Så forandrer verden seg. Folk legger ned gården og flytter til sentrum. Boligprisene i Trondheim,           ( bare tretti minutter unna), tvinger mennesker fra storbyen til å flytte til rimelige Stjørdal. Flyktninger blir bosatt her, mennesker fra nesten 100 land bor plutselig midt blant oss. Et kulturhus dukker opp. Torgkvartalet bygges på. Det er snakk om en skyskraper. Hvem er vi Stjørdalinger? Hvor kommer vi fra og hvor skal vi?

Rett utenfor sentrum står en pumpestasjon. Siden åttitallet har man kunnet lese følgende mystiske utsagn. Hvem skrev det? Hva var meningen? Hvor har vi vert? Hvor skal vi?

 

Regi: Mari Moe Krysinska/Alessandra Felli
Dansekurator/musikalsk ansvarlig: Roula Lymniati
Manus: Krysinska/Felli/Lymniati/ ensemble
Skuespillere: Siri Schnell Juvik/Jon Vegard Hovdahl m.fl.
Scenografi: Meysam Abbas Hosseini/Gunnhild Uddu Ystad, Maria Heimsnes m.fl.
Dramaturg/regiassistent: Daria Osipova

07.07 | Prosjekt Holmgang (Heilar Dansekompani)

Heilar Dansekompani viser sitt første verk "Prosjekt Holmgang". 
Lørdag 7. juli i Lokstallen, 15:00 og 18:00. 

Forestillingen er koreografert av Ina Teresa Winther og Kristina Elise Lefstad og sammen har vi med oss fire dansere. Gjennom ”Prosjekt Holmgang” ønsker vi å utforske samfunnsengasjementet rundt de utfordringene verden står ovenfor idag. Diktet ”Du må ikke sove” av Arnulf Øverland er utgangspunktet for tema og de utfordringene han belyser trekker vi opp mot verdensbildet idag. 

Reserver billetter via heilardansekompani@gmail.com 
Husk: antall og klokkeslett. 
Pris: 100kr

Prosjektet gjennomføres med støtte fra Stjørdal kommun

21.03 | Eventyrreisen

"Eventyrreisen" er et interaktivt stykke for barnehagebarn, utviklet sammen med barn fra Stjørdal.

 

I stykket leker vi oss igjennom forvandlinger og magi en spektakulær og visuell eventyrverden. 

 

Stykket spilles 21.-23.mars for Den Kulturelle Barnehagesekken.

 

Produksjonen er støttet av Norsk Kulturråd

 

Regi: Hanne Høgholen Kvaal

Koreografi: Live Strugstad

Scenografi: Meysam Abbas Hosseini

Lysdesign: Eirik Brenne Torsethaugen

Kostyme: Marianne Nødtvedt Knudsen

Skuespillere: Bjørn Tore Grøntvedt og Mari Moe Krysinska

22.-26. Januar | Gjesteopphold Talisman Teater

Talisman Teater er en gruppe som består av unge, nyutdannede skuespillere fra NORD Universitet.

De skal jobbe frem en forestilling, og inviterer i den forbindelse skoleklasser i Stjørdal til workshops!

I samarbeid med DKS Stjørdal

30.09 | Garage (Cirka Teater/Turneteateret i Trøndelag)

Garage tar utgangspunkt i et omreisende verksted. Et verksted som reparerer det meste, men på en helt egen og uortodoks måte. Ting blir ikke nødvendigvis satt tilbake til sin opprinnelige stand, heller tvert imot. Alt som repareres og skapes går inn i en større konstruksjon som står i verkstedet. 

 

 

I et felles prosjekt bygger og justerer to mekanikere på denne konstruksjonen, som blir mer kompleks og avansert gjennom forestillingen. Konstruksjonen har tilsynelatende ingen funksjon, utover at den ved flere anledninger blir forsøkt startet, med til dels katastrofale konsekvenser. I siste del av forestillingen, når alt drivstoff og strøm er brukt opp, bygger de en vindmølle for å gi maskinen den energien den trenger. Dette resulterer i et fantastisk fyrverkeri som sender lys, musikk, røyk, farger, stråler, gnist og glede i alle retninger og dimensjoner. En maskin i en organisk, mekanisk og fantastisk symbiose. 

 

 

Verken publikum eller de på scenen vet eller forstår underveis i forestillingen hvor installasjonen er på vei. Det er selve det å skape som er det overordnede. De leter ikke etter svar, men søker etter prosessen å skape.

 

Kjøp billetter her : http://kimenkulturhus.no/program/?t=garage-nord-trondelag-teater&s=zo8t6k

 

 

 

Idé og konsept: Cirka Teater

Regi: Espen Dekko

Scenografi: Gilles Berger

Kostymedesign: Jenny Hilmo Teig

Musikk: Martin Smidt

Med: Paal Viken Brekke og Gilles Berger

Produsent: Cirka Teater v/Monika Stendahl Rokne og Nord-Trøndelag Teater  

31.03 | Håkki (DKS)

Det handler om å vokse opp på bygda og ikke tro man er god nok. Håkki vil snu på dette gjennom humor, alvor, mote, Volvo og grevlingjakt.

 

"Det finnes mange forskjellige former for kreativitet, men ikke så mange arbeidsplasser på bygda. Men en kombinasjon av dette da? Trimme en Volvo, flå en rev, designe en t-skjorte. Jeg begynte å kikke på min identitet som Nordlending. Det handler egentlig bare om ulike former for kunnskaper avhengig av hvor man kommer fra. Jeg har aldri forstått hvorfor det er tøffere å komme fra Oslo enn det er å komme fra f.eks. Grogn. Dette ble starten til HÅKKI"

Tomas Eriksson er kunstner med bakgrunn fra kunstakademiet i Trondheim og er primusmotor bak HÅKKI-kjeden sammen med Mats Stenslet og Bjørn Kowalski. For noen år siden jobbet han med å samle inn "skrönor, bullshit och sanna historier" i et prosjekt kalt "Berättarboden". The Power of Glesbygd er et av resultatene.

Med The Power of Glesbygd (Bygdas kraft) gir Tomas Eriksson oss flere usensurerte historier og tanker fra bygde-Sverige. Historiene serveres i form av god gammeldags muntlig formidling, en slags bygde-stand up, krydret med litt film og lyd.

Vi oppdager at vi lett identifiserer oss med historiene. Det spiller ikke stor rolle om en er fra Stavanger, Hjelmeland eller Nesflaten. Det er en råner i de fleste av oss.

 

Forestillingen er via DKS Nord-Trøndelag

29.11 | Konsert med Bengalo

Bengalo i konsert med unge verdensmusikere fra Palestina, Balkan og Norge.

 

Opplev en heftig konsert med musikk fra Balkan/Midtøsten og Norge

 

For hele familien!

I disse tider, hvor Trøndelag og hele Norge preges av
Romaniproblematikken og utfordringer rundt integrering av innvandrere, ønsker vi i Bengalo gjennom musikken å formidle historier til enkeltpersoner som representanter for disse utsatte gruppene....
Musikken de spiller har en lang tradisjon, og er noe av det mest verdifulle de har i forhold til sin identitet.
Likevel har vi i et fellesskap, gjennom en flerårig prosess klart å flette inn deres og vår musikk i et felles musikalsk utrykk som kjennetegnes av et distinkt særpreg og et høyt musikalsk nivå.
Dette utrykket gjenspeiler samfunnet for øvrig: mangfold, multietnisitet og et globalt syn på verden.
Det er dette vi ønsker å formidle under våre konserter i Nord-Trøndelag og andre steder i Norge.
Det Nordtrønderske publikum vil derfor få en sjelden musikalsk opplevelse som best kan beskrives med ordet, ”grenseløs”.

Pris: 200,- (ordinær), 100,- (student/barn)

Billetter selges gjennom Stjørdal kino (www.stjordalkino.no)
Passer for hele familien :-D

Kaffesalg (kontant)

 

 

Tidspunkt: 18.00

 

https://www.facebook.com/events/689602704384167/?fref=ts

18.11 | Man er jo bare et menneske

Coopertest presenterer forestillingen "Man er jo bare et menneske"

 

Tidspunkt: 19.00

 

Hva er ondskap? Hvordan kan vi snakke om ondskap? Hvor starter den og hvordan begrense den? Svaret ble: "Man er jo bare et menneske".

Selve begrepet ondskap er diffust, og bruken er så varierende at vi kanskje hadde klart oss bedre uten. Samtidig synes begrepet nødvendig for å dekke noen av de mest ekstreme erfaringene våre. I etterkant av terrorhandlingene 22. juli 2011 var det ”ondskap” som ble brukt.

I prosjektet har vi vært særlig opptatt av muligheter for onde handlinger som finnes i alle mennesker. Sjokkerende nok: i gitte situasjoner kan alle gjøre grusomme ting. Denne grunntanken har motivert oss til å nærme oss ondskapen. For kanskje er det når vi holder ondskapen på avstand, og plasserer den er et annet sted, hos noen andre, at den blir farlig. Kanskje det lureste er å invitere ondskapen inn på middag? Det underlige er, at så snart vi forsøker å nærme oss den, er det som om vi igjen har skjøvet den unna, som noe utenfor, noe som ikke er oss. Det er en vanskelig øvelse.

Tidlig stod det klart for oss at ungdom skulle være medskapende utøvere i forestillingen.  Vi ville undersøke hvor nær vi kunne komme ondskapen når det er unge mennesker med unge tanker, stemmer og kropper som forholder seg til den gjennom fysiske, tekstlige og visuelle uttrykk. Utøverne Rakel (15), Ina (17), Ingvild (18), Martin (17) og Robin (18), har i høst sammen med profesjonelle kunstnere utforsket hvordan å bygge en forestilling om ondskap.  Det har vært en svært berikende, inspirerende og sterk prosess.

 

 

Konsept, koreografi og regi: Coopertest kompaniet ved Maja Roel og Guro Anna Wyller Odden
Aktører: Rakel Øfsti Nesje (15), Robin Strøm Nilsen (18), Ina Trøan Berg (16), Ingvild Tohon Skjønsfjell Lakou (18) og Martin Severin Fossum Wangberg (17).
Tekst og medregi: Mattis Herman Nyquist
Lys: Ingeborg Staxrud Olerud
Scenografi: Mari Hesjedal
Kostyme: Ingunn Sønsteby og Anne Kari Spjelkavik
Musikk: Øystein Wyller Odden og Jørn Tore Egseth
Foto: Monica Strømdahl
Produsent: Landing

29.04 | Husene på Bronselurbergene

Forestilling for barnehager i Stjørdal

14.08 | Og alt skal bli borte

Og alt skal bli borte: URPREMIERE!!

 

Stykket starter klokken 18.00

 

Passer for barn fra 7 år og oppover.

 

 

15.08| Over stokk og stein

Konstellasjonen viser stykket "Over stokk og Stein"

 

 kl 11.00 og 13.00  


OBS: Eneste dag!

 

Stykket passer best  for barn 3-6 år

11.-14.08 | Minifestivalen

Under Stjørdalsdagene vil det bli holdt en "Minifestival" for barn i Lokstallen og i Storvika. På plakaten står det teaterkurs for barn og flere visninger av Konstellasjonens forestilling "Ut av det blå" og en ny runde med "Mustasjemysteriet" i Storvika.

 

 

11.10| Appelsiner og sitroner

Appelsiner og Sitroner er en poetisk, morsom og undrende forestilling.

Det er et møte mellom en danser, en klovn og en musiker, og er inspirert av et knippe barnedikt av den spanske dikteren Frederic Garcia Lorca.

 

Tid: 11.00 og 14.00 (reservert for barnehager)

 

 

24.11 | Fuglen i meg

 Konstellasjonen ønsker deg velkommen til teaterforestillingen "Fuglen i meg"

Til den det måtte angå!

Det sies at den som tror på drømmer, er redd for sin egen skygge. hva legger vi i det? Er det kraften av vår egen underbevissthet vi frykter? Er drømmene vi bærer med oss små spøkelser av vårt innerste indre? kan drømmer kontrollere oss? og kan vi lære oss å kontrollere drømmen, bre ut vingene å fly?
...
Konstellasjonens ”Fuglen i meg” er en sanselig og visuell forestilling som handler om å være ung, om følelsen av ensomhet, om å bli kjent med sannheten om seg selv og litt om redselen for sin egen skygge.

Hvor langt inn i oss selv er vi villige til å gå?

”La mørket dekke meg og lyset omkring meg bli til natt”, så er ikke mørket mørkt for deg, og natten er lys som dagen, ja, mørket er som lyset.

Billettpris: kr. 120

Du kan bestille billetter NÅ : konstellasjonen@gmail.com, ledige biletter fås kjøpt i døra.

14.08 | Minifestivalen

Velkommen til MINIFESTIVALEN 2012!


Etter stor suksess i Stjørdal i fjor med festival for barn, blir det i år en helt ny versjon av festivalen. I år kommer hele festivalen til å bli holdt på Lokstallen!


Det blir forestillinger for barn av teaterkompaniene Leikhus og Konstellasjonen. Teaterkurs for barn ble veldig populært i fjor, og det blir også anledning til å være med på dette i år også!

30.03 | Fire begravelser og ett bryllup (Riksteatret)

Fire begravelser og ett bryllup har ingenting med Hugh Grant å gjøre. Dette er fortellingen om livet til Morten Joachim, fremført av Morten Joachim selv. Det er en sterk, rørende og overraskende morsom fortelling om å vokse med narkomane foreldre og med en narkoman bror. Morten Joachim er i dag dramatiker og teaterregissør.
«En sterk og modig fortelling om trangen til å bli sett og elsket» Dagbladet

Morten Joachim ble født med heroinabstinenser. Han vokste opp hos en bestemor som sårt forsøkte å være en bedre mor for sitt barnebarn enn hun hadde klart å være for sin narkomane datter. Fire begravelser og ett bryllup er en fortelling om menneskene Morten Joachim mistet – og om det mennesket han selv ble – om innsikten og håpet han fant på veien. 

Etter å ha sett forestillingen skrev lærer Marianne Furumo på bloggen Den Daglige Dont:
-Pleier du ikke å gå i teater, sier du? Gjør det! 
-Har du sett alt, sier du? Ikke dette! -Se det!
-Har du bedre ting å drive med om kveldene, sier du? -Neppe. Gjør det! Bare gjør det.

«En hyllest til forsoningen (…) Det er sterke saker, og det kan være lurt å ha papirlommetørklær på lur.» Varden 

«Nådeløst ærlig og usentimentalt (…) Leverer galgenhumor på skyhøyt nivå så publikum hyler av latter.» TA

 

https://www.facebook.com/firebegravelser/?fref=ts

18.08- 21.08 | Iscenesettelser i papp og papir

Vi gjentar suksessen!

 

Gunnhild Uddu Ystad kommer tilbake på Lokstallen og holder en workshop i miniscenografi (visuell kunst).

 

Tider:

 

18. august (fredag) 09.00 og 12.00 (for skoleklasser )

20.august (søndag) 13.00-16.00 (åpen for påmelding)

21. august (mandag) 09.00 og 12.00 (for skoleklasser )

 

 

Workshopen er for alle nivåer, og passer for alle aldersgrupper fra skolealder og opp.

 

Meld deg på søndagens workshop og skap noe riktig kult!

 

mari.moe.krysinska@stjordal.kommune.no

 

 

11.-12.11| MinusManus; Kurs i improteater med Frilynt (ungdom)

Frilynt og Stjørdal drama arrangerer dramakurs med teaterorganisasjonen Frilynt!

 

Over 1000 ungdommer har deltatt med på MinusManus siden oppstarten og improteater er blitt mer populært enn noensinne! 
Her lærer du å finne din indre galskap og skape magiske øyeblikk på scenen! SLIPP DEG LØS OG BLI MED PÅ EN HELG DU ALDRI VIL GLEMME!

 

Når du deltar på ett MinusManus helgekurs vil du få muligheten til å konkurrere mot andre deltakere i et uttak til MinusManus- sentralmønstring. Mønstringen skjer på Splæshcamp 2018 hvor du får oppleve en uke med improteaterkurs, finale i MinusManus og masse kule eventer. Splæshcamp er den råeste sommercampen for ungdom med 400 ungdommer som deltar på 16 workshops i blant annet Teatersport™, Teatersminke, Stagefight, Musikal, Hip-hop, Revy og MYE MER! Du får også være med på alt som skjer av events og forestillinger!

 

NB! Førstemann til mølla! KLIKK HER for påmeldingsskjema! Frist for påmelding er lørdag 28. oktober!

 

 

https://www.minusmanus.no/#front-page-3

30.09 | Bare en våt munn

 

Bare en våt munn

 

Bare en våt munn” er en dokumentarisk teaterforestilling der kompaniet Lindeberg/Nilsen undersøker den vestlige kulturens idéer om kvinnelighet. Materialet vårt er et tjuetalls dybdeintervjuer av kvinner i ulike aldre og med ulike bakgrunner, selvbiografiske tekster, kjønnssymbolikk og populærkulturelle klisjeer. Hvordan forholder vi oss til en kvinnelig identitet som forventes utspilt og opprettholdt av kvinner? Hva finnes bak vår egen iscenesettelse? I gråsonene? I leken mellom underkastelse og dominans, i spennet mellom begjær, utslettelse og grenseløs kjærlighet? 

Virgina Woolf skriver at hun drepte engelen i huset: ”Jeg gjorde alt jeg kunne for å drepe henne. Min unnskyldning om jeg hadde blitt stilt for retten. Jeg handlet i selvforsvar. Hva er tilbake? Noe enkelt og dagligdags. Den unge kvinne kunne simpelthen være seg selv. Men hva er ”seg selv”? Jeg mener, hva er en kvinne? Jeg forsikrer dere, jeg vet ikke. Jeg tror ikke dere vet det heller.” 
 
KJØP BILLETT HER : https://www.kimenkulturhus.no/program/teater-bare-en-vaat-munn/
 
Manus og på scenen: Madeleine B. Nilsen, Katja Brita Lindeberg
Dramaturg: Guro Hustad Stugu
Kostymer og scenografi: Sylvia Deneis
Koreografi: Oss Niskala
Komponist: Martin Mulholland
Lysdesign: Eirik Brenne Torsethaugen
Markedsføring/dokumentarfilmskaper: Kristin Nordsæther
Co-produsenter: Lokstallen, Teaterhuset Avant Garden og DansiT
Støttet av: Norsk kulturråd, Fond for lyd og bilde, Fritt ord, Trøndelag fylke, spenn.no, Fond for frilansere og Dramatikkens hus
 
Følg prosjektet på Facebook: https://www.facebook.com/bareenvatmunn/
 

Reklamehuset Stjørdal | arego cms