31.03 | Håkki (DKS)

Det handler om å vokse opp på bygda og ikke tro man er god nok. Håkki vil snu på dette gjennom humor, alvor, mote, Volvo og grevlingjakt.

 

"Det finnes mange forskjellige former for kreativitet, men ikke så mange arbeidsplasser på bygda. Men en kombinasjon av dette da? Trimme en Volvo, flå en rev, designe en t-skjorte. Jeg begynte å kikke på min identitet som Nordlending. Det handler egentlig bare om ulike former for kunnskaper avhengig av hvor man kommer fra. Jeg har aldri forstått hvorfor det er tøffere å komme fra Oslo enn det er å komme fra f.eks. Grogn. Dette ble starten til HÅKKI"

Tomas Eriksson er kunstner med bakgrunn fra kunstakademiet i Trondheim og er primusmotor bak HÅKKI-kjeden sammen med Mats Stenslet og Bjørn Kowalski. For noen år siden jobbet han med å samle inn "skrönor, bullshit och sanna historier" i et prosjekt kalt "Berättarboden". The Power of Glesbygd er et av resultatene.

Med The Power of Glesbygd (Bygdas kraft) gir Tomas Eriksson oss flere usensurerte historier og tanker fra bygde-Sverige. Historiene serveres i form av god gammeldags muntlig formidling, en slags bygde-stand up, krydret med litt film og lyd.

Vi oppdager at vi lett identifiserer oss med historiene. Det spiller ikke stor rolle om en er fra Stavanger, Hjelmeland eller Nesflaten. Det er en råner i de fleste av oss.

 

Forestillingen er via DKS Nord-Trøndelag

29.11 | Konsert med Bengalo

Bengalo i konsert med unge verdensmusikere fra Palestina, Balkan og Norge.

 

Opplev en heftig konsert med musikk fra Balkan/Midtøsten og Norge

 

For hele familien!

I disse tider, hvor Trøndelag og hele Norge preges av
Romaniproblematikken og utfordringer rundt integrering av innvandrere, ønsker vi i Bengalo gjennom musikken å formidle historier til enkeltpersoner som representanter for disse utsatte gruppene....
Musikken de spiller har en lang tradisjon, og er noe av det mest verdifulle de har i forhold til sin identitet.
Likevel har vi i et fellesskap, gjennom en flerårig prosess klart å flette inn deres og vår musikk i et felles musikalsk utrykk som kjennetegnes av et distinkt særpreg og et høyt musikalsk nivå.
Dette utrykket gjenspeiler samfunnet for øvrig: mangfold, multietnisitet og et globalt syn på verden.
Det er dette vi ønsker å formidle under våre konserter i Nord-Trøndelag og andre steder i Norge.
Det Nordtrønderske publikum vil derfor få en sjelden musikalsk opplevelse som best kan beskrives med ordet, ”grenseløs”.

Pris: 200,- (ordinær), 100,- (student/barn)

Billetter selges gjennom Stjørdal kino (www.stjordalkino.no)
Passer for hele familien :-D

Kaffesalg (kontant)

 

 

Tidspunkt: 18.00

 

https://www.facebook.com/events/689602704384167/?fref=ts

18.11 | Man er jo bare et menneske

Coopertest presenterer forestillingen "Man er jo bare et menneske"

 

Tidspunkt: 19.00

 

Hva er ondskap? Hvordan kan vi snakke om ondskap? Hvor starter den og hvordan begrense den? Svaret ble: "Man er jo bare et menneske".

Selve begrepet ondskap er diffust, og bruken er så varierende at vi kanskje hadde klart oss bedre uten. Samtidig synes begrepet nødvendig for å dekke noen av de mest ekstreme erfaringene våre. I etterkant av terrorhandlingene 22. juli 2011 var det ”ondskap” som ble brukt.

I prosjektet har vi vært særlig opptatt av muligheter for onde handlinger som finnes i alle mennesker. Sjokkerende nok: i gitte situasjoner kan alle gjøre grusomme ting. Denne grunntanken har motivert oss til å nærme oss ondskapen. For kanskje er det når vi holder ondskapen på avstand, og plasserer den er et annet sted, hos noen andre, at den blir farlig. Kanskje det lureste er å invitere ondskapen inn på middag? Det underlige er, at så snart vi forsøker å nærme oss den, er det som om vi igjen har skjøvet den unna, som noe utenfor, noe som ikke er oss. Det er en vanskelig øvelse.

Tidlig stod det klart for oss at ungdom skulle være medskapende utøvere i forestillingen.  Vi ville undersøke hvor nær vi kunne komme ondskapen når det er unge mennesker med unge tanker, stemmer og kropper som forholder seg til den gjennom fysiske, tekstlige og visuelle uttrykk. Utøverne Rakel (15), Ina (17), Ingvild (18), Martin (17) og Robin (18), har i høst sammen med profesjonelle kunstnere utforsket hvordan å bygge en forestilling om ondskap.  Det har vært en svært berikende, inspirerende og sterk prosess.

 

 

Konsept, koreografi og regi: Coopertest kompaniet ved Maja Roel og Guro Anna Wyller Odden
Aktører: Rakel Øfsti Nesje (15), Robin Strøm Nilsen (18), Ina Trøan Berg (16), Ingvild Tohon Skjønsfjell Lakou (18) og Martin Severin Fossum Wangberg (17).
Tekst og medregi: Mattis Herman Nyquist
Lys: Ingeborg Staxrud Olerud
Scenografi: Mari Hesjedal
Kostyme: Ingunn Sønsteby og Anne Kari Spjelkavik
Musikk: Øystein Wyller Odden og Jørn Tore Egseth
Foto: Monica Strømdahl
Produsent: Landing

29.04 | Husene på Bronselurbergene

Forestilling for barnehager i Stjørdal

14.08 | Og alt skal bli borte

Og alt skal bli borte: URPREMIERE!!

 

Stykket starter klokken 18.00

 

Passer for barn fra 7 år og oppover.

 

 

15.08| Over stokk og stein

Konstellasjonen viser stykket "Over stokk og Stein"

 

 kl 11.00 og 13.00  


OBS: Eneste dag!

 

Stykket passer best  for barn 3-6 år

11.-14.08 | Minifestivalen

Under Stjørdalsdagene vil det bli holdt en "Minifestival" for barn i Lokstallen og i Storvika. På plakaten står det teaterkurs for barn og flere visninger av Konstellasjonens forestilling "Ut av det blå" og en ny runde med "Mustasjemysteriet" i Storvika.

 

 

05.10| Olav Engelbrektssons Skattekiste

Operaperler på Lokstallen!

 

Sanger og eventyr trekkes opp av skattekista.

Konserten er en reise i Olav Engelbrektssons liv og hans meritter.

Musikere: Eva Holm Foosnæs, Nina Sætherhaug, Lars Eggen.

 

Produksjonen er i regi av Den Kulturelle Skolesekken og Seniorforum.

 

bill.pris, medl. seniorforum: kr. 70,-

             ordinær                : kr. 100,-

14.02 | The Syrian Monologues

Velkommen til en annerledes og viktig forestilling på Lokstallen.
Forestillingen er en "iscenesatt lesning" der to skuespillere leser opp en samling personlige historier hentet fra mennesker som har opplevd krigen i Syria. 

Forestillingen er på arabisk, og tekstet på engelsk. 
Det vil bli arrangert en "Ettersnakk" etter forestillingen. Denne vil bestå av skuespillerne og noen nye stjørdalinger som har måttet flykte fra krigen i Syria.

 

Kjøp billett her 

 

http://kimenkulturhus.no/program/?t=teaterforestillingen-the-syrian-monologues-med-ettersnakk&s=d5ykw2


Les mer om forestillingen her: http://www.ashtar-theatre.org/the-syrian-monologues.html

11.10| Appelsiner og sitroner

Appelsiner og Sitroner er en poetisk, morsom og undrende forestilling.

Det er et møte mellom en danser, en klovn og en musiker, og er inspirert av et knippe barnedikt av den spanske dikteren Frederic Garcia Lorca.

 

Tid: 11.00 og 14.00 (reservert for barnehager)

 

 

24.10| Kulturworkshop i Lokstallen

Hver mandag blir det fra høsten arrangert kurs i drama og dans av Teaterkompaniet Pilot. Dette er et samarbeid mellom Stjørdal Kommune og Teaterkompaniet Pilot. Kurset er spesielt rettet mot folk som nettopp har flyttet til Stjørdal.

Målet er å skape et bedre kulturtilbud i Stjørdal Kommune, også for mennesker fra andre kulturer som nå har flyttet til Norge.

 

Dette prosjektet er støttet av Nord-Trøndelag Fylkeskommune.

 

www.teaterkompanietpilot.blogspot.com

24.11 | Fuglen i meg

 Konstellasjonen ønsker deg velkommen til teaterforestillingen "Fuglen i meg"

Til den det måtte angå!

Det sies at den som tror på drømmer, er redd for sin egen skygge. hva legger vi i det? Er det kraften av vår egen underbevissthet vi frykter? Er drømmene vi bærer med oss små spøkelser av vårt innerste indre? kan drømmer kontrollere oss? og kan vi lære oss å kontrollere drømmen, bre ut vingene å fly?
...
Konstellasjonens ”Fuglen i meg” er en sanselig og visuell forestilling som handler om å være ung, om følelsen av ensomhet, om å bli kjent med sannheten om seg selv og litt om redselen for sin egen skygge.

Hvor langt inn i oss selv er vi villige til å gå?

”La mørket dekke meg og lyset omkring meg bli til natt”, så er ikke mørket mørkt for deg, og natten er lys som dagen, ja, mørket er som lyset.

Billettpris: kr. 120

Du kan bestille billetter NÅ : konstellasjonen@gmail.com, ledige biletter fås kjøpt i døra.

14.08 | Minifestivalen

Velkommen til MINIFESTIVALEN 2012!


Etter stor suksess i Stjørdal i fjor med festival for barn, blir det i år en helt ny versjon av festivalen. I år kommer hele festivalen til å bli holdt på Lokstallen!


Det blir forestillinger for barn av teaterkompaniene Leikhus og Konstellasjonen. Teaterkurs for barn ble veldig populært i fjor, og det blir også anledning til å være med på dette i år også!

17.-19.mars | Kloden rundt på 29 bokstaver (Fabularium Produksjoner)

Fabularium produksjoner ønsker deg velkommen inn til teaterinstallasjonen «Kloden rundt på 29 bokstaver»! Du er herved invitert inn i en levende bok der alt er laget av papir! 
Julie på 6 år lærer seg å lese. Hun spør bestefar «Er det mulig å reise kloden rundt på 29 bokstaver?» Sammen med barna i publikum legger Julie og bestefar ut på en reise der bokstavene tar dem kloden rundt. Men det er noen som følger etter dem på reisen! Hva vil hun? Og kommer de til å finne alle 29 bokstavene? 
Alder: Fra 6 år og oppover. 

Ide, konsept, regi: Lene Helland Rønningen 
Scenografi, papirdesign: Vigdis Dagsdatter Øien 
Scenografiaspirant: Meysam Hosseini
Musikk: Siri Gjære og Maria Kannegård
Kostymedesign: Berit Haltvik With 
Lysdesign: Eirik Brenne Torsethaugen 
Plakatdesign: Nina Eide Holtan

Skuespillere: 
Fix og diverse roller: Mari Moe Krysinska 
Bestefar Philip Fogg og diverse roller: Andreas Medbøe Thoresen 
Julie Petronella Fogg og diverse roller: Lisa Birkenes Thun 

Tekster: Lene Helland Rønningen, Mari Moe Krysinska, Lisa Birkenes Thun, Andreas Medbøe Thoresen og Hanna S Christoffersen. 
Forestillingen har blitt til i en prosess der alle har deltatt skapende i den kreative prosessen. 
Stor takk til Torje Aambø, Ellen Grini, Hozan Banko, Mirwais Tawakoli og Navid Hassazadeh

Støttet av:
SEANSE, Norsk kulturråd, Trondheim kommune, Stjørdal kommune, Sør Trøndelag Fylkeskommune, FFUK, Fond for lyd og bilde. 
Samarbeidspartnere: Lokstallen Stjørdal og Nordenfjeldske kunstindustrimuseum

TIDER:

kl 18 på fredag 17. mars, 
kl 14 og 17 på lørdag 18. mars 
kl 12 og 15 på søndag 19. mars.

30.03 | Fire begravelser og ett bryllup (Riksteatret)

Fire begravelser og ett bryllup har ingenting med Hugh Grant å gjøre. Dette er fortellingen om livet til Morten Joachim, fremført av Morten Joachim selv. Det er en sterk, rørende og overraskende morsom fortelling om å vokse med narkomane foreldre og med en narkoman bror. Morten Joachim er i dag dramatiker og teaterregissør.
«En sterk og modig fortelling om trangen til å bli sett og elsket» Dagbladet

Morten Joachim ble født med heroinabstinenser. Han vokste opp hos en bestemor som sårt forsøkte å være en bedre mor for sitt barnebarn enn hun hadde klart å være for sin narkomane datter. Fire begravelser og ett bryllup er en fortelling om menneskene Morten Joachim mistet – og om det mennesket han selv ble – om innsikten og håpet han fant på veien. 

Etter å ha sett forestillingen skrev lærer Marianne Furumo på bloggen Den Daglige Dont:
-Pleier du ikke å gå i teater, sier du? Gjør det! 
-Har du sett alt, sier du? Ikke dette! -Se det!
-Har du bedre ting å drive med om kveldene, sier du? -Neppe. Gjør det! Bare gjør det.

«En hyllest til forsoningen (…) Det er sterke saker, og det kan være lurt å ha papirlommetørklær på lur.» Varden 

«Nådeløst ærlig og usentimentalt (…) Leverer galgenhumor på skyhøyt nivå så publikum hyler av latter.» TA

 

https://www.facebook.com/firebegravelser/?fref=ts

18.08- 21.08 | Iscenesettelser i papp og papir

Vi gjentar suksessen!

 

Gunnhild Uddu Ystad kommer tilbake på Lokstallen og holder en workshop i miniscenografi (visuell kunst).

 

Tider:

 

18. august (fredag) 09.00 og 12.00 (for skoleklasser )

20.august (søndag) 13.00-16.00 (åpen for påmelding)

21. august (mandag) 09.00 og 12.00 (for skoleklasser )

 

 

Workshopen er for alle nivåer, og passer for alle aldersgrupper fra skolealder og opp.

 

Meld deg på søndagens workshop og skap noe riktig kult!

 

mari.moe.krysinska@stjordal.kommune.no

 

 

27.05-28.05 | RAMMER; en forestilling

Rammer- forestilling på Lokstallen

I teaterprosjektet Rammer har en gruppe unge voksne arbeidet fram en forestilling om rammer i livet. 

Gruppen begynte med å spørre folk rundt omkring på Stjørdal hvilke rammer som føles trygge og hvilke rammer de vil bryte. Etterpå har arbeidsgruppa bestått av medlemmer som kommer fra, eller har en bakgrunn i ett annet land, diskutert og tenkt på ulike rammer i ulike land, kulturer, religioner og hos den enkelte.

Vi spør: Hvilke rammer er viktige i våre liv? Hvilke rammer er trygge? Hvordan kan vi utvide våre rammer? Hvordan ser livet ut hvis man prøver å bevege seg innenfor andre menneskers rammer?


Nå inviterer vi ungdommer og voksne til å delta i en teaterforestilling med innslag av skuespill, dans, musikk og visuell kunst. 

Forestillinger på Lokstallen:
Lø 27.5 kl 19.00
Sø 28.5 kl 19.00

Forestillingen gjøres i samarbeid med NTNU som en del av Heini Rautomas masteroppgave i drama og teater. 

Fri Inngang - velkommen!
---
Hva om snøen kommer igjen
Hva om den dekker alt
Gresset, huset, skogen, meg

Bror, hvor er du
Hvor er du
--

Regissør/pedagog :Heini Rautoma
Scenograf: Meysam Abbas Hosseini
Dramaturg/tekst: Daria Osipova
Veileder: Vigdis Aune (NTNU)
Skuespillere/arbeidsgruppe: Ibrahim Fazlic, Hamed Yousefi, Divine Mugisha, Ali Ebrahimi, Simon Wedi Tkul m.fl.

Forestillingen er støttet av 
Stjørdal kommune, etat kultur
Ung tiltakslyst 
NTNU

 

Reklamehuset Stjørdal | arego cms