11.april |Løken og knollen| Foredrag v/Gerben Tjeerdsma

 

Hagelaget på Stjørdal og Det Norske hageselskap

ønsker velkommen til vårmøte

 

Lokstallen i Stjørdal                 

Torsdag 11. april kl. 19.00

«Løken og knollens verden»

Foredrag v/Gerben Tjeerdsma

 

 

 

 

 

Gerben har vært gartner i Universeum (Gøteborg) og jobbet 17 år i Botaniske Hagen i Gøteborg. Han har studert økologisk hagebruk ved Fosen Folkehøgskole og har holdt flere foredrag i Norge. Han kjenner det trønderske klimaet godt. Nå driver han sitt nye foretak Gerbianska Trädgården.

 

Etter foredraget kan du kjøpe ulike vekster – han tar kort og kontanter.

 

Inngang for medlemmer kr 50. Ikkemedlemmer kr 100.

Kr. 50 inngang for de som samtidig melder seg inn i Stjørdal Hagelag

 

Kaffespleis og loddsalg – vi tar Vipps!

9.-10. Mars | Kunstkafé på Lokstallen

28. Februar |Maria Berg Hestad| Selvforsyning på eneboligtomt – dyrk alle grønnsakene familien treng

Selvforsyning på eneboligtomt – dyrk alle grønnsakene familien trenger v/Maria Berg Hestad.

Maria er trebarnsmor, jobber som sivilingeniør og er fast spaltist i Norges størst hageblad, Norsk Hagetidend. På fritiden dyrker hun alle grønnsakene familien på fem har behov for i store deler av året. I dette foredraget forteller hun hvordan hun tenker for å kunne få ut maks avling over lang tid fra den 300 kvadratmeter store kjøkkenhagen, hva er de enkleste grødene å bli selvforsynt på og hvordan familien spiser. Det blir også en bolk om hvordan hun skaper en mest mulig bærekraftig kjøkkenhage, basert på lokale ressurser, samtidig som det sparer både tid og penger. Dette er et samarbeid mellom Stjørdal hagelag og Malvik hagelag. 

 

Enkel servering og loddsalg.

Inngangspenger: 50 kr for medlemmer og 100 kr for ikke-medlemmer.

 

Sted: Lokstallen, Gamle Kongeveg, Stjørdal. Lokstallen ligger like nord for Stjørdal stasjon, med enkel adkomst både med tog, buss og bil.

Lokstallen disponerer parkeringsmuligheter sør for bygget, samt ved Byggmakker.

Link til kart: http://www.lokstallen.no/finn-oss/

Webside til Maria Berg Hestad: https://detgronneskafferi.com/about/

27.-28.oktober | Fotoutstilling og cafe i Lokstallen

Stjørdal fotoklubb inviterer til fotoutstilling i Lokstallen lørdag 27.okt - søndag 28.oktober 2018. 22 lokale utstillere viser bredden blant fotoklubbens medlemmer. Det blir fotoprat, salg av bilder, mulighet for å vinne et bilde samt cafe! 

Utstillere:
Ann Kristin Andersson
Arne Gunnar Heggeseth
Egil Aadne Alstad
Gertrude Mulders
Grethe Lindseth
Gunhild Nubdal
Gunn Ertsgaard
Heidi Westum 
Heidrun Kjøren Bugten
Jørn Rokseth
Laffen Jensen
Lilly Stokke
Maj-Britt Juul
Nico Oettel
Nina Rønning
Patrick Johansen
Ragnhild Tømmeråsmo
Rune Brandsegg
Solfrid Græsli
Steffen Dybvadskog
Thor Thorsen
Trygve Thorsen

Ta turen innom oss i løpet av helgen for å se bilder, bli kjent med oss og høre mer om hva fotoklubben driver med! Velkommen! 

Utstillingen åpnes av kultursjef Jarle Førde kl 12 lørdag. 
Gratis inngang

26.10 | Undercover Refugee (DKS)

Forestilling for Ole Vig VGS og Aglo VGS

 

Teaterforestillingen Undercover Refugee er basert på Karen Houges reise da hun fulgte syriske flyktninger i 2015 fra stranden på Lesvos og oppover Europa. Duo-forestillingen med Karen Houge og David Tann er tospråklig, både norsk og engelsk.

Åsne Seierstad er det største forbildet til «Karen». Hun har søkt en rekke ganger som utenriksreporter hos NRK og TV2, men får beskjed om at hun ikke har nok erfaring. Karen bestemmer seg for å dra til Lesvos, for å følge syriske flyktninger oppover Europa. På stranden på Lesvos er det flere titalls frivillige fra Norge med selfiesticks og journalister fra Independent og New York Times som står klare for å dokumentere redningen. Men flyktningene ser ikke ut som flyktninger. De likner på Selena Gomez og gutta i Karpe Diem.

Publikum følger Karens reise oppover Europa og blir presentert for kunstneren Tammam som har sittet fengslet to ganger i Syria og historieprofessoren Hadiana, som er gravid i åttende måned, og som jobbet på universitetet i Damaskus før krigen brøt ut. Karen får følge dem oppover Europa, med en betingelse: Ikke vær i veien. Ved første grense, Makedonia, blir Karen tatt av politiet og sendt til retten for å krysse grensen ulovlig. Dette er første steg oppover turen mot Europa.

Det er lett å føle distanse og avmakt overfor flyktningkrisen. Ved hjelp av humor ønsker Karen og David å minske avstanden og gi ny kunnskap, uten å være belærende. Undercover Refugee viser andre sider av flyktningsruten, grensepolitiet, frivillige, mafia og flyktningene, enn hva som ofte er fortalt i media. Forestillingen blander satire, skyggeteater, dokumentarteater og klovning. Etter forestillingen vises det bilder fra den virkelige turen, og det legges opp til dialog mellom skuespillerne og publikum. Forestillingen er lagd sammen med Nils Petter Mørland og John Wright(Forfatter av boken ”Why is that so funny?”).

 

 

Undercover Theatre Company er en norsk/engelsk teatergruppe, trent av den franske klovnemesteren Philippe Gaulier i Paris. Siden 2016 har de spilt for fulle hus i Edinburgh, Paris, Amsterdam, Adelaide, Trondheim, London og Oslo. Karen har bakgrunn som improvisatør i gruppen Lausungene, mens David var tidligere med i Forth Monkey Theatre Company i London. Med seg har de teknikker og skuespiller, William Townsend, fra London.

19.10 | BRUNE med Teater Joker

Om dagen er Rune Rune, en gutt som akkurat har mistet bestefaren sin, men om natten er han Brune – superhelten som ikke er redd for noen ting. Han lister seg ut og maler syklene til guttene som rev plankehytta. Etter hvert får han hjelp av vennene Atle og Åse.Men ikke nok med det; plutselig treffer han bestefar, som er død…

 

VARIGHET: 18-19

PRIS: 100,-/150,-

 

BRUNE er en forestilling om vennskap, mot og å ta igjen. Den handler også om savn og om hvordan alt kan gå galt når superheltkreftene ikke strekker til.

 

Kjøp billetter her: https://www.kimenkulturhus.no/program/barneteater-brune/

 

«Teater Joker har lykkes med å skape tidsriktig og urovekkende scenekunst. Barnas scenekunst horisont trenger å utvides. Det er nettopp det Brune gjør.»

Idalou Larsen, Periskop

«Barneteater som tør å være alvorlig, og som stoler på at barna kan gjøre det samme. Svært vellykket oppsetning»

Lillian Bikset, Dagbladet

Teater Joker har laget en teaterforestilling om det å kjenne seg utenfor og det å ta igjen. Dette er historien om en liten gutt som takket være mye fantasi og mot klarer å ta et aktivt oppgjør med sine motstandere. Runes oppgjør skjer på samme tid som han opplever sorg og savn etter sin bestefar. Det er som om fantasien hjelper Rune til å bearbeide både sorg og virkelighetens begrensninger.

Historien om Rune er en herlig blanding av realisme og eventyr, lek og stort alvor, med temaer som sorg, mobbing, vennskap og hevn. Noe av Teater Jokers scenespråk, med bruk av seriemime, speiler det fellesskapet Rune opplever i møte med sine venner; et vennskap som hjelper dem alle i kampen for rettferdighet. Seriemime er et fysisk scenespråk hvor skuespillerne skaper alt med armer, ben, hode, hjerte og stemmer. Formen i seg selv er poetisk, og skaper assosiasjoner og bilder som er drømmeaktige.

Dette er en forestilling hvor fantasi og virkelighet er flettet sammen på en naiv og raffinert måte.

Forestillingen har spesialkomponert musikk av Raymond Enoksen og Geirmund Simonsen, som har skrevet musikk for Teater Joker i alle produksjoner de siste 10 årene.

 

Vinner av HEDDAPRISEN 2017 for beste barneforestilling!

 

 

14.08-18.08 | Hvor har jeg vert i hele mitt liv

 

 

Vi går på skattejakt etter Stjørdalingens identitet. Dette blir jakten på Stjørdalingens indre sjel! 

 

Stjørdal er et sted i limbo. Med et sentrum som et yatzikast, spredt her, der og over alt. Et sentrum som har vært i skyggen av sterke, sjelfulle bygder der man har vært stolt over sin delte historie.

Så forandrer verden seg. Folk legger ned gården og flytter til sentrum. Boligprisene i Trondheim,           ( bare tretti minutter unna), tvinger mennesker fra storbyen til å flytte til rimelige Stjørdal. Flyktninger blir bosatt her, mennesker fra nesten 100 land bor plutselig midt blant oss. Et kulturhus dukker opp. Torgkvartalet bygges på. Det er snakk om en skyskraper. Hvem er vi Stjørdalinger? Hvor kommer vi fra og hvor skal vi?

Rett utenfor sentrum står en pumpestasjon. Siden åttitallet har man kunnet lese følgende mystiske utsagn. Hvem skrev det? Hva var meningen? Hvor har vi vert? Hvor skal vi?

 

Regi: Mari Moe Krysinska/Alessandra Felli
Dansekurator/musikalsk ansvarlig: Roula Lymniati
Manus: Krysinska/Felli/Lymniati/ ensemble
Skuespillere: Siri Schnell Juvik/Jon Vegard Hovdahl m.fl.
Scenografi: Meysam Abbas Hosseini/Gunnhild Uddu Ystad, Maria Heimsnes m.fl.
Dramaturg/regiassistent: Daria Osipova

07.07 | Prosjekt Holmgang (Heilar Dansekompani)

Heilar Dansekompani viser sitt første verk "Prosjekt Holmgang". 
Lørdag 7. juli i Lokstallen, 15:00 og 18:00. 

Forestillingen er koreografert av Ina Teresa Winther og Kristina Elise Lefstad og sammen har vi med oss fire dansere. Gjennom ”Prosjekt Holmgang” ønsker vi å utforske samfunnsengasjementet rundt de utfordringene verden står ovenfor idag. Diktet ”Du må ikke sove” av Arnulf Øverland er utgangspunktet for tema og de utfordringene han belyser trekker vi opp mot verdensbildet idag. 

Reserver billetter via heilardansekompani@gmail.com 
Husk: antall og klokkeslett. 
Pris: 100kr

Prosjektet gjennomføres med støtte fra Stjørdal kommun

21.03 | Eventyrreisen

"Eventyrreisen" er et interaktivt stykke for barnehagebarn, utviklet sammen med barn fra Stjørdal.

 

I stykket leker vi oss igjennom forvandlinger og magi en spektakulær og visuell eventyrverden. 

 

Stykket spilles 21.-23.mars for Den Kulturelle Barnehagesekken.

 

Produksjonen er støttet av Norsk Kulturråd

 

Regi: Hanne Høgholen Kvaal

Koreografi: Live Strugstad

Scenografi: Meysam Abbas Hosseini

Lysdesign: Eirik Brenne Torsethaugen

Kostyme: Marianne Nødtvedt Knudsen

Skuespillere: Bjørn Tore Grøntvedt og Mari Moe Krysinska

22.-26. Januar | Gjesteopphold Talisman Teater

Talisman Teater er en gruppe som består av unge, nyutdannede skuespillere fra NORD Universitet.

De skal jobbe frem en forestilling, og inviterer i den forbindelse skoleklasser i Stjørdal til workshops!

I samarbeid med DKS Stjørdal

30.09 | Garage (Cirka Teater/Turneteateret i Trøndelag)

Garage tar utgangspunkt i et omreisende verksted. Et verksted som reparerer det meste, men på en helt egen og uortodoks måte. Ting blir ikke nødvendigvis satt tilbake til sin opprinnelige stand, heller tvert imot. Alt som repareres og skapes går inn i en større konstruksjon som står i verkstedet. 

 

 

I et felles prosjekt bygger og justerer to mekanikere på denne konstruksjonen, som blir mer kompleks og avansert gjennom forestillingen. Konstruksjonen har tilsynelatende ingen funksjon, utover at den ved flere anledninger blir forsøkt startet, med til dels katastrofale konsekvenser. I siste del av forestillingen, når alt drivstoff og strøm er brukt opp, bygger de en vindmølle for å gi maskinen den energien den trenger. Dette resulterer i et fantastisk fyrverkeri som sender lys, musikk, røyk, farger, stråler, gnist og glede i alle retninger og dimensjoner. En maskin i en organisk, mekanisk og fantastisk symbiose. 

 

 

Verken publikum eller de på scenen vet eller forstår underveis i forestillingen hvor installasjonen er på vei. Det er selve det å skape som er det overordnede. De leter ikke etter svar, men søker etter prosessen å skape.

 

Kjøp billetter her : http://kimenkulturhus.no/program/?t=garage-nord-trondelag-teater&s=zo8t6k

 

 

 

Idé og konsept: Cirka Teater

Regi: Espen Dekko

Scenografi: Gilles Berger

Kostymedesign: Jenny Hilmo Teig

Musikk: Martin Smidt

Med: Paal Viken Brekke og Gilles Berger

Produsent: Cirka Teater v/Monika Stendahl Rokne og Nord-Trøndelag Teater  

31.03 | Håkki (DKS)

Det handler om å vokse opp på bygda og ikke tro man er god nok. Håkki vil snu på dette gjennom humor, alvor, mote, Volvo og grevlingjakt.

 

"Det finnes mange forskjellige former for kreativitet, men ikke så mange arbeidsplasser på bygda. Men en kombinasjon av dette da? Trimme en Volvo, flå en rev, designe en t-skjorte. Jeg begynte å kikke på min identitet som Nordlending. Det handler egentlig bare om ulike former for kunnskaper avhengig av hvor man kommer fra. Jeg har aldri forstått hvorfor det er tøffere å komme fra Oslo enn det er å komme fra f.eks. Grogn. Dette ble starten til HÅKKI"

Tomas Eriksson er kunstner med bakgrunn fra kunstakademiet i Trondheim og er primusmotor bak HÅKKI-kjeden sammen med Mats Stenslet og Bjørn Kowalski. For noen år siden jobbet han med å samle inn "skrönor, bullshit och sanna historier" i et prosjekt kalt "Berättarboden". The Power of Glesbygd er et av resultatene.

Med The Power of Glesbygd (Bygdas kraft) gir Tomas Eriksson oss flere usensurerte historier og tanker fra bygde-Sverige. Historiene serveres i form av god gammeldags muntlig formidling, en slags bygde-stand up, krydret med litt film og lyd.

Vi oppdager at vi lett identifiserer oss med historiene. Det spiller ikke stor rolle om en er fra Stavanger, Hjelmeland eller Nesflaten. Det er en råner i de fleste av oss.

 

Forestillingen er via DKS Nord-Trøndelag

29.11 | Konsert med Bengalo

Bengalo i konsert med unge verdensmusikere fra Palestina, Balkan og Norge.

 

Opplev en heftig konsert med musikk fra Balkan/Midtøsten og Norge

 

For hele familien!

I disse tider, hvor Trøndelag og hele Norge preges av
Romaniproblematikken og utfordringer rundt integrering av innvandrere, ønsker vi i Bengalo gjennom musikken å formidle historier til enkeltpersoner som representanter for disse utsatte gruppene....
Musikken de spiller har en lang tradisjon, og er noe av det mest verdifulle de har i forhold til sin identitet.
Likevel har vi i et fellesskap, gjennom en flerårig prosess klart å flette inn deres og vår musikk i et felles musikalsk utrykk som kjennetegnes av et distinkt særpreg og et høyt musikalsk nivå.
Dette utrykket gjenspeiler samfunnet for øvrig: mangfold, multietnisitet og et globalt syn på verden.
Det er dette vi ønsker å formidle under våre konserter i Nord-Trøndelag og andre steder i Norge.
Det Nordtrønderske publikum vil derfor få en sjelden musikalsk opplevelse som best kan beskrives med ordet, ”grenseløs”.

Pris: 200,- (ordinær), 100,- (student/barn)

Billetter selges gjennom Stjørdal kino (www.stjordalkino.no)
Passer for hele familien :-D

Kaffesalg (kontant)

 

 

Tidspunkt: 18.00

 

https://www.facebook.com/events/689602704384167/?fref=ts

18.11 | Man er jo bare et menneske

Coopertest presenterer forestillingen "Man er jo bare et menneske"

 

Tidspunkt: 19.00

 

Hva er ondskap? Hvordan kan vi snakke om ondskap? Hvor starter den og hvordan begrense den? Svaret ble: "Man er jo bare et menneske".

Selve begrepet ondskap er diffust, og bruken er så varierende at vi kanskje hadde klart oss bedre uten. Samtidig synes begrepet nødvendig for å dekke noen av de mest ekstreme erfaringene våre. I etterkant av terrorhandlingene 22. juli 2011 var det ”ondskap” som ble brukt.

I prosjektet har vi vært særlig opptatt av muligheter for onde handlinger som finnes i alle mennesker. Sjokkerende nok: i gitte situasjoner kan alle gjøre grusomme ting. Denne grunntanken har motivert oss til å nærme oss ondskapen. For kanskje er det når vi holder ondskapen på avstand, og plasserer den er et annet sted, hos noen andre, at den blir farlig. Kanskje det lureste er å invitere ondskapen inn på middag? Det underlige er, at så snart vi forsøker å nærme oss den, er det som om vi igjen har skjøvet den unna, som noe utenfor, noe som ikke er oss. Det er en vanskelig øvelse.

Tidlig stod det klart for oss at ungdom skulle være medskapende utøvere i forestillingen.  Vi ville undersøke hvor nær vi kunne komme ondskapen når det er unge mennesker med unge tanker, stemmer og kropper som forholder seg til den gjennom fysiske, tekstlige og visuelle uttrykk. Utøverne Rakel (15), Ina (17), Ingvild (18), Martin (17) og Robin (18), har i høst sammen med profesjonelle kunstnere utforsket hvordan å bygge en forestilling om ondskap.  Det har vært en svært berikende, inspirerende og sterk prosess.

 

 

Konsept, koreografi og regi: Coopertest kompaniet ved Maja Roel og Guro Anna Wyller Odden
Aktører: Rakel Øfsti Nesje (15), Robin Strøm Nilsen (18), Ina Trøan Berg (16), Ingvild Tohon Skjønsfjell Lakou (18) og Martin Severin Fossum Wangberg (17).
Tekst og medregi: Mattis Herman Nyquist
Lys: Ingeborg Staxrud Olerud
Scenografi: Mari Hesjedal
Kostyme: Ingunn Sønsteby og Anne Kari Spjelkavik
Musikk: Øystein Wyller Odden og Jørn Tore Egseth
Foto: Monica Strømdahl
Produsent: Landing

29.04 | Husene på Bronselurbergene

Forestilling for barnehager i Stjørdal

14.08 | Og alt skal bli borte

Og alt skal bli borte: URPREMIERE!!

 

Stykket starter klokken 18.00

 

Passer for barn fra 7 år og oppover.

 

 

15.08| Over stokk og stein

Konstellasjonen viser stykket "Over stokk og Stein"

 

 kl 11.00 og 13.00  


OBS: Eneste dag!

 

Stykket passer best  for barn 3-6 år

11.-14.08 | Minifestivalen

Under Stjørdalsdagene vil det bli holdt en "Minifestival" for barn i Lokstallen og i Storvika. På plakaten står det teaterkurs for barn og flere visninger av Konstellasjonens forestilling "Ut av det blå" og en ny runde med "Mustasjemysteriet" i Storvika.

 

 

11.10| Appelsiner og sitroner

Appelsiner og Sitroner er en poetisk, morsom og undrende forestilling.

Det er et møte mellom en danser, en klovn og en musiker, og er inspirert av et knippe barnedikt av den spanske dikteren Frederic Garcia Lorca.

 

Tid: 11.00 og 14.00 (reservert for barnehager)

 

 

24.11 | Fuglen i meg

 Konstellasjonen ønsker deg velkommen til teaterforestillingen "Fuglen i meg"

Til den det måtte angå!

Det sies at den som tror på drømmer, er redd for sin egen skygge. hva legger vi i det? Er det kraften av vår egen underbevissthet vi frykter? Er drømmene vi bærer med oss små spøkelser av vårt innerste indre? kan drømmer kontrollere oss? og kan vi lære oss å kontrollere drømmen, bre ut vingene å fly?
...
Konstellasjonens ”Fuglen i meg” er en sanselig og visuell forestilling som handler om å være ung, om følelsen av ensomhet, om å bli kjent med sannheten om seg selv og litt om redselen for sin egen skygge.

Hvor langt inn i oss selv er vi villige til å gå?

”La mørket dekke meg og lyset omkring meg bli til natt”, så er ikke mørket mørkt for deg, og natten er lys som dagen, ja, mørket er som lyset.

Billettpris: kr. 120

Du kan bestille billetter NÅ : konstellasjonen@gmail.com, ledige biletter fås kjøpt i døra.

14.08 | Minifestivalen

Velkommen til MINIFESTIVALEN 2012!


Etter stor suksess i Stjørdal i fjor med festival for barn, blir det i år en helt ny versjon av festivalen. I år kommer hele festivalen til å bli holdt på Lokstallen!


Det blir forestillinger for barn av teaterkompaniene Leikhus og Konstellasjonen. Teaterkurs for barn ble veldig populært i fjor, og det blir også anledning til å være med på dette i år også!

30.03 | Fire begravelser og ett bryllup (Riksteatret)

Fire begravelser og ett bryllup har ingenting med Hugh Grant å gjøre. Dette er fortellingen om livet til Morten Joachim, fremført av Morten Joachim selv. Det er en sterk, rørende og overraskende morsom fortelling om å vokse med narkomane foreldre og med en narkoman bror. Morten Joachim er i dag dramatiker og teaterregissør.
«En sterk og modig fortelling om trangen til å bli sett og elsket» Dagbladet

Morten Joachim ble født med heroinabstinenser. Han vokste opp hos en bestemor som sårt forsøkte å være en bedre mor for sitt barnebarn enn hun hadde klart å være for sin narkomane datter. Fire begravelser og ett bryllup er en fortelling om menneskene Morten Joachim mistet – og om det mennesket han selv ble – om innsikten og håpet han fant på veien. 

Etter å ha sett forestillingen skrev lærer Marianne Furumo på bloggen Den Daglige Dont:
-Pleier du ikke å gå i teater, sier du? Gjør det! 
-Har du sett alt, sier du? Ikke dette! -Se det!
-Har du bedre ting å drive med om kveldene, sier du? -Neppe. Gjør det! Bare gjør det.

«En hyllest til forsoningen (…) Det er sterke saker, og det kan være lurt å ha papirlommetørklær på lur.» Varden 

«Nådeløst ærlig og usentimentalt (…) Leverer galgenhumor på skyhøyt nivå så publikum hyler av latter.» TA

 

https://www.facebook.com/firebegravelser/?fref=ts

18.08- 21.08 | Iscenesettelser i papp og papir

Vi gjentar suksessen!

 

Gunnhild Uddu Ystad kommer tilbake på Lokstallen og holder en workshop i miniscenografi (visuell kunst).

 

Tider:

 

18. august (fredag) 09.00 og 12.00 (for skoleklasser )

20.august (søndag) 13.00-16.00 (åpen for påmelding)

21. august (mandag) 09.00 og 12.00 (for skoleklasser )

 

 

Workshopen er for alle nivåer, og passer for alle aldersgrupper fra skolealder og opp.

 

Meld deg på søndagens workshop og skap noe riktig kult!

 

mari.moe.krysinska@stjordal.kommune.no

 

 

11.-12.11| MinusManus; Kurs i improteater med Frilynt (ungdom)

Frilynt og Stjørdal drama arrangerer dramakurs med teaterorganisasjonen Frilynt!

 

Over 1000 ungdommer har deltatt med på MinusManus siden oppstarten og improteater er blitt mer populært enn noensinne! 
Her lærer du å finne din indre galskap og skape magiske øyeblikk på scenen! SLIPP DEG LØS OG BLI MED PÅ EN HELG DU ALDRI VIL GLEMME!

 

Når du deltar på ett MinusManus helgekurs vil du få muligheten til å konkurrere mot andre deltakere i et uttak til MinusManus- sentralmønstring. Mønstringen skjer på Splæshcamp 2018 hvor du får oppleve en uke med improteaterkurs, finale i MinusManus og masse kule eventer. Splæshcamp er den råeste sommercampen for ungdom med 400 ungdommer som deltar på 16 workshops i blant annet Teatersport™, Teatersminke, Stagefight, Musikal, Hip-hop, Revy og MYE MER! Du får også være med på alt som skjer av events og forestillinger!

 

NB! Førstemann til mølla! KLIKK HER for påmeldingsskjema! Frist for påmelding er lørdag 28. oktober!

 

 

https://www.minusmanus.no/#front-page-3

30.09 | Bare en våt munn

 

Bare en våt munn

 

Bare en våt munn” er en dokumentarisk teaterforestilling der kompaniet Lindeberg/Nilsen undersøker den vestlige kulturens idéer om kvinnelighet. Materialet vårt er et tjuetalls dybdeintervjuer av kvinner i ulike aldre og med ulike bakgrunner, selvbiografiske tekster, kjønnssymbolikk og populærkulturelle klisjeer. Hvordan forholder vi oss til en kvinnelig identitet som forventes utspilt og opprettholdt av kvinner? Hva finnes bak vår egen iscenesettelse? I gråsonene? I leken mellom underkastelse og dominans, i spennet mellom begjær, utslettelse og grenseløs kjærlighet? 

Virgina Woolf skriver at hun drepte engelen i huset: ”Jeg gjorde alt jeg kunne for å drepe henne. Min unnskyldning om jeg hadde blitt stilt for retten. Jeg handlet i selvforsvar. Hva er tilbake? Noe enkelt og dagligdags. Den unge kvinne kunne simpelthen være seg selv. Men hva er ”seg selv”? Jeg mener, hva er en kvinne? Jeg forsikrer dere, jeg vet ikke. Jeg tror ikke dere vet det heller.” 
 
KJØP BILLETT HER : https://www.kimenkulturhus.no/program/teater-bare-en-vaat-munn/
 
Manus og på scenen: Madeleine B. Nilsen, Katja Brita Lindeberg
Dramaturg: Guro Hustad Stugu
Kostymer og scenografi: Sylvia Deneis
Koreografi: Oss Niskala
Komponist: Martin Mulholland
Lysdesign: Eirik Brenne Torsethaugen
Markedsføring/dokumentarfilmskaper: Kristin Nordsæther
Co-produsenter: Lokstallen, Teaterhuset Avant Garden og DansiT
Støttet av: Norsk kulturråd, Fond for lyd og bilde, Fritt ord, Trøndelag fylke, spenn.no, Fond for frilansere og Dramatikkens hus
 
Følg prosjektet på Facebook: https://www.facebook.com/bareenvatmunn/
 

Reklamehuset Stjørdal | arego cms